Συνταγές, Πουλερικά

ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΣΟΥΒΛΑ

ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΣΟΥΒΛΑ

Εφ’ όσον η σούβλα λειτουργεί με ηλεκτρισμό μην χρησιμοποιείτε αυτήν την μέθοδο με βροχερό καιρό η ακόμη και με χιόνι. Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε πάντα δοχείο συλλογής υγρών και να το τοποθετείτε πάντα κάτω από το κέντρο του φαγητού. Γεμίστε το δοχείο μέχρι 1,5 πόντο με χυμό μούρων για περισσότερη γεύση. Μην αφήσετε το δοχείο να στεγνώσει.
Cuisine ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Notes

Οδηγίες
  1. Ξαπλώστε την γαλοπούλα με το στήθος κάτω. Φέρτε το δέρμα του λαιμού επάνω από την κοιλότητα του λαιμού. Γυρίστε τις άκρες του δέρματος προς τα κάτω. Περάστε την σούβλα για να στερεώσετε το δέρμα.
  2. Τυλίξτε γύρω από την σούβλα και δέστε με σπάγκο το σημείο. Γυρίστε το στήθος προς τα πάνω. Δέστε η περάστε στην σούβλα κολλητά στο σώμα. Είναι σημαντικό να δέσετε σφιχτά και με ασφάλεια την γαλοπούλα.
  3. Βάλτε τα πιρούνια της σούβλας και περάστε την σούβλα παράλληλα με την πλάτη. Βγάλτε την σούβλα στο σημείο επάνω από την ουρά.
  4. Βάλτε το δεύτερο πιρούνι στην σούβλα. Μπήξετε τα πιρούνια στο στήθος και στην ουρά. Ελέγξετε αν υπάρχει ισορροπία περιστροφής. Σφίξτε τις βίδες. Δέστε την ουρά στην σούβλα με σπάγκο. Σταυρώστε τα πόδια και δέστε τα μαζί με την ουρά.
  5. Για να δοκιμάσετε την ισορροπία στην περιστροφή, ξεσφίξτε την λαβή για να περιστρέφεται ελεύθερα το αντίβαρο. Βάλτε την σούβλα στις υποδοχές του γκριλ. Αφήστε το βαρύτερο μέρος της γαλοπούλας να περιστραφεί προς τα κάτω. Ρυθμίστε το αντίβαρο στο επάνω μέρος της σούβλας αντίθετα από το βαρύτερο μέρος του φαγητού. Σφίξτε την λαβή. Περιοδικά ελέγχετε αν το κρέας περιστρέφεται ομαλά. Ξαναρυθμίστε το αντίβαρο αν είναι ανάγκη.
  6. ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Εάν το γκριλ σας είναι εφοδιασμένο με οπίσθιο καυστήρα, μην λειτουργείτε τον κυρίως καυστήρα όσο λειτουργεί ο οπίσθιος.