ΨΗΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙ
Συνταγές | Δεύτερο Πιάτο
Ingredients
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 8 μεσαία παντζάρια, κομμένα
- 2 κ.σ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 κ.σ raspberry βινεγκρετ
- 1/4 φλιτζάνι λάδι καρυδιού ή ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζάνι φέτα σε μικρά κομματάκια
- 2 κ.σ φρέσκο νωπό μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Notes
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Χρησιμοποιείστε δυο φύλλα αλουμινόχαρτο,τοποθετήστε 4 παντζάρια στην κορυφή κάθε αλουμινόχαρτου. Πασπαλίστε τα παντζάρια με ελαιόλαδο και τυλίξτε τα παντζάρια με το αλουμινόχαρτο, σφραγίστε τις άκρες καλά. Τοποθετήστε τα στη σχάρα συντήρησης του προθερμασμένου μπάρμπεκιου ή στον φούρνο στους 350°F (177 ° C) και ψήστε μέχρι να μαλακώσουν περίπου 1 ώρα. Αφήστε τα να κρυώσουν και ξεφλουδίστε αν θέλετε. Κόψτε σε μεγάλους κύβους.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τη βινεγκρετ, το λάδι καρυδιού, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ψημένα παντζάρια θα έχουν μια γλυκά γεύση άρα μια ξινή βινεγκρετ θα ταιριάζει άψογα. Ρίξτε τη βινεγκρετ στα παντζάρια και στα κρεμμύδια. Ακριβώς πριν το σερβίρισμα, πασπαλίστε με τη φέτα και τον φρέσκο νωπό μαϊντανό. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.