ΨΗΤΟΣ ΑΣΤΑΚΟΣ
Ingredients
Συστατικά
- 6 μικρές ουρές αστακού
- 1/4 φλιτζανιού χυμός λεμόνι
- Αλατοπίπερο
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά φρέσκο άνηθο, κομμένο
- 2 μεσαία λεμόνια για γαρνιτούρα
Notes
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το γκριλ στο HIGH.
- Για να ετοιμάσετε την μαρινάτα, ανακατέψτε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, άνηθο, αλατοπίπερο. Αλείψτε την μαρινάτα στον αστακό με μία βούρτσα
- Περάστε ένα σουβλάκι κατά μήκος για να μην στραβώσει το φαγητό.
- Μειώστε την θερμοκρασία στο MEDIUM. Βάλτε τις ουρές στο γκριλ με το κρέας προς τα κάτω για 1 λεπτό. Γυρίστε τις ουρές με το κέλυφος προς τα κάτω για 8-10 λεπτά η μέχρι να κοκκινίσει το κέλυφος και το κρέας να γίνει άσπρο. Βγάλτε τα σουβλάκια και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.