Συνταγές, Ψάρι

ΨΗΤΟΣ ΑΣΤΑΚΟΣ

 

ΨΗΤΟΣ ΑΣΤΑΚΟΣ

Cuisine ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

Συστατικά

  • 6 μικρές ουρές αστακού
  • 1/4 φλιτζανιού χυμός λεμόνι
  • Αλατοπίπερο
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά φρέσκο άνηθο, κομμένο
  • 2 μεσαία λεμόνια για γαρνιτούρα

Notes

Οδηγίες
  1. Προθερμάνετε το γκριλ στο HIGH.
  2. Για να ετοιμάσετε την μαρινάτα, ανακατέψτε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, άνηθο, αλατοπίπερο. Αλείψτε την μαρινάτα στον αστακό με μία βούρτσα
  3. Περάστε ένα σουβλάκι κατά μήκος για να μην στραβώσει το φαγητό.
  4. Μειώστε την θερμοκρασία στο MEDIUM. Βάλτε τις ουρές στο γκριλ με το κρέας προς τα κάτω για 1 λεπτό. Γυρίστε τις ουρές με το κέλυφος προς τα κάτω για 8-10 λεπτά η μέχρι να κοκκινίσει το κέλυφος και το κρέας να γίνει άσπρο. Βγάλτε τα σουβλάκια και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.