ΨΗΤΟ HALIBUT (ΓΛΩΣΣΑ ΨΑΡΙ ΑΛΑΣΚΑΣ) ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΒΕΡΜΟΥΤ ΛΕΜΟΝΙ
Για συντομία, ανακατέψτε όλα τα συστατικά με το βούτυρο και αλείψτε το ψάρι την ώρα που ψήνεται. Αυτά τα συστατικά κάνουν και για οποιοδήποτε ψάρι με σκληρό κρέας.
Ingredients
Συστατικά
- 1,5 κουταλάκι αλάτι
- 1,5 κουταλάκι αλεσμένο πιπέρι
- 1,5 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι αλεσμένη πιπεριά τσίλι
- 2 ψιλοκομμένα σκόρδα
- 4 φιλέτα halibut των 200 γραμμαρίων έκαστο
- 2 κουταλιές λειωμένο βούτυρο
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές βερμούτ (όχι γλυκό)
- 1 λεμόνι κομμένο σε ψιλές φέτες
Notes
Οδηγίες
- Αναμίξτε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, τσίλι και σκόρδο σε ένα μικρό μπολ. Ξεπλύνετε και στεγνώστε το ψάρι. Απλώστε το μίγμα στο ψάρι. Το ψύχετε για τουλάχιστον 30 λεπτά και μέχρι 4 ώρες.
- Προθερμάνετε στο MEDIUM και μειώστε μετά στο MEDIUM – LOW. Ανακατέψτε βούτυρο, χυμό λεμόνι και βερμούτ σε μικρό μπολ.
- Λαδώστε ελαφρά τις σχάρες και τοποθετήστε τα φιλέτα ψαριού επάνω τους, με την πέτσα προς τα κάτω. Ψεκάστε με το μισό από το μίγμα, κλείσετε το καπάκι και ψήστε για 5 λεπτά. Με μία σπάτουλα ανασηκώστε ελαφρά το ψάρι αφήνοντας την πέτσα που έχει κολλήσει στην σχάρα. Αφαιρέστε την πέτσα και γυρίστε το ψάρι από την άλλη πλευρά. Ξαναψεκάστε με το υπόλοιπο μίγμα και ψήστε για άλλα 5 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως , γαρνιρισμένα με τις φέτες λεμονιού.