ΨΩΜΙ ΤΥΠΟΥ ΛΑΓΑΝΑΣ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ
Εξαιρετικό ορεκτικό για τους πλέον απαιτητικούς επισκέπτες.
Ingredients
Συστατικά
- 1 1/4 κουταλάκι ξηρό προζύμι
- 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
- 120 gr κατσικίσιο τυρί
- Πρέζα ρίγανης φρέσκιας ψιλοκομμένης
- Πρέζα βασιλικού φρέσκου, ψιλοκομμένου
- Πρέζα Μαϊντανού φρέσκου, ψιλοκομμένου
- 1 σκόρδο ψημένο (βλέπε κατωτέρω)
- 1/2 cup pine nuts, toasted
Notes
Οδηγίες
- Για να φτιάξετε ένα τέτοιο ψωμί, η και ζύμη για πίτσα, διαλύστε το προζύμι σε ζεστό νερό, με μισό κουταλάκι ζάχαρη. Προσθέστε αλεύρι ελαιόλαδο και αλάτι και ανακατέψετε μέχρι να γίνει ελαστικό. Αφήστε το για 10 λεπτά . Δεν χρειάζεται φούσκωμα γι αυτήν την κατασκευή. Εναλλακτικά μπορείτε να αντικαταστήσετε την συνταγή ζύμης πίτσας με έτοιμη βάση πίτσας η και να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένη ζύμη, ακολουθώντας τις οδηγίες του παραγωγού. Απλώστε την τυλιγμένη σε ρολό ζύμη πίτσας σε ένα λαδωμένο ταψί. Σκορπίστε από πάνω τα υπόλοιπα συστατικά.
- Προθερμάνετε το γκριλ στο HIGH, βάλτε την πίτσα στο γκριλ, μειώστε την θερμοκρασία στο MEDIUM και κλείστε το καπάκι. Ψήστε για 5-7 λεπτά η μέχρι να γίνει τραγανή και το τυρί να αρχίσει να λιώνει. Αν χρησιμοποιείτε έτοιμη ζύμη, τότε βάλτε την κατ ευθείαν στην σχάρα.
- Σημείωση: Για να ψήσετε το σκόρδο. Βάλτε ολόκληρη την σκελίδα σε αλουμινόχαρτο, αλείψτε το με μία κουταλιά ελαιόλαδο και τυλίξτε το αλουμινόχαρτο σφιχτά γύρω από το σκόρδο. Βάλτε το στο γκριλ η στον φούρνο στους 170-180 βαθμούς Κελσίου για 30-40 λεπτά η μέχρι να το δείτε να μαλακώνει, μετά στύψτε το γλυκό, ψημένο σκόρδο σε ένα μικρό μπολ.