BURGER TONOY ME WASABI ΓΕΥΣΗΣ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑΣ
Το burger αυτό θα το ζητάτε συνέχεια.
Ingredients
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 8 φιλέτα τόνου 2.55 εκ. το καθένα
- 3 κ.σ ελαιόλαδο σουσαμιού
- 1 1/2 κ.σ αλάτι
- 1 1/2 κ.σ φρέσκο μαύρο πιπέρι
- 3 κ.σtbsp σουσάμι
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
- 2/3 φλιτζάνι μαγιονέζα
- 2 κ.σ προετοιμασμένο wasabi (υπάρχει σε κύβους)
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ματσάκι ρόκα
- 8 ψωμάκια burger (της επιθυμίας σας)
Notes
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου στο MEDIUM. Στα φιλέτα τόνου αλείψτε το ελαιόλαδο σουσαμιού και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και το σουσάμι.
- Κατά τη διάρκεια προετοιμάστε την μαγιονέζα αναμειγνύοντας τη μαγιονέζα,το wasabi, το σκόρδο garlic και το κόλιανδρο σε ένα μικρό μπολ.
- Αλείψτε ή χρησιμοποιείστε το σπρέι λαδιού για να λαδώσετε τις σχάρες με ελαιόλαδο. Τοποθετήστε τα φιλέτα τόνου στο μπάρμπεκιου 1 1/2(θέση: ρολόι) – 2 λεπτά κάθε πλευρά, (μπορείτε να ανατρέξετε στο Άμεσο Οδηγό Ψησίματος για πληροφορίες ) μέχρι να έχει καψαλιστεί απέξω και μέσα να είναι ελαφρώς ψημένος ο τόνος. Κατά τη διάρκεια ψησίματος του τόνου ψήστε στη σχάρα συντήρησης τα ψωμάκια burger.
- Τέλος σερβίρετε αλείφοντας τα ψωμάκια με το μείγμα μαγιονέζας, wasabi κτλ., τοποθετήστε τον φιλέτο τόνου και από πάνω τα φύλλα ρόκας.