ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΑΛΑ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗ
Οι καπνιστές πιπεριές είναι διαθέσιμες στα εξειδικευμένα καταστήματα τροφίμων. Είναι συσκευασμένες σε κονσέρβες και διατηρούνται μέσα σε σάλτσα. Απλά αδειάστε το περιεχόμενο στο μίξερ.
Συστατικά
- 1/2 κουταλάκι ποικιλίας πιπεριού
- 1/2 κουταλάκι αλεσμένο γαρυφαλλάκι
- 1/2 κουταλάκι αλεσμένο κολίανδρο
- 1/2 κουταλάκι κανέλα σκόνη
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές σούπας πουρέ καπνιστής πιπεριάς
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας σάλτσα worcestershire
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
- 2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
- 4 σκελίδες ψιλοκομμένου σκόρδου
- 1 κουταλάκι τριμμένη πορτοκαλόφλουδα
- 4 παχιές χοιρινές μπριζόλες
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κολίανδρο
- 2 φλιτζάνια ξύλινα ροκανίδια για κάπνισμα , μουσκεμένα και στραγγισμένα
Οδηγίες
- Ανακατέψτε τα πρώτα 12 συστατικά σε ένα γυάλινο πιάτο η σε μία χοντρή σφραγιζόμενη σακούλα. Προσθέστε τις χοιρινές μπριζόλες και μαρινάρετε για 30 λεπτά (η 6 ώρες σε ψυγείο).
- Τοποθετήστε τα ροκανίδια στο κουτί καπνίσματος, η τυλίξτε τα σε αλουμινόχαρτο σε τετράγωνο σχήμα και τοποθετήστε το κατ ευθείαν επάνω στις μπρικέτες.
- Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου στο HIGH και βουρτσίστε τις σχάρες με λάδι.
- Βάλτε τις μπριζόλες στο γκριλ, φυλάγοντας την μαρινάτα. Μειώστε την θερμοκρασία στο MEDIUM και κατεβάστε το καπάκι. Ψήστε για 5 λεπτά κάθε πλευρά και μετά απομακρύνετε της από το μπάρμπεκιου και πασπαλίστε τα με το κολίανδρο.
- Εν τω μεταξύ χύστε την μαρινάτα που έχετε φυλάξει σε ένα κατσαρόλι και βάλτε το στον πλευρικό καυστήρα για 2-3 λεπτά.
Σερβίρετε με βραστές πατάτες και σαλάτα σπανάκι.