Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου, βουρτσίστε την σχάρα με ελαιόλαδο και ρυθμίστε σε χαμηλή θερμοκρασία.
Ετοιμάστε την μελιτζάνα, καλύπτοντας τις φέτες με χοντρό αλάτι για 20 λεπτά Σκουπίστε το αλάτι με χαρτί κουζίνας για να μην έχει πίκρα η γεύση της μελιτζάνας. Αλείψτε το κάτω μέρος των φετών μελιτζάνας με μίγμα λαδιού και σκόρδου. Τοποθετήστε τις στην σχάρα και ψήστε για 8 λεπτά.
Γυρίστε τις φέτες και αλείψτε την επάνω πλευρά με ένα κουταλάκι σάλτσα πέστο. Καλύψτε τις με κύβους ντομάτας , μοτσαρέλα και παρμεζάνα.