Go Back

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΟΥΠΑ TORTILLA

Η σούπα είναι επίσης ένα γρήγορο γεύμα. Όσο ένας ψήνει τα μπούτια του κοτόπουλου και τις τορτίγιες, οι άλλοι κόβουν τα λαχανικά και ετοιμάζουν την βάση της σούπας. Όταν προσθέτουμε τα κομμένα ψητά μπούτια κοτόπουλου στην σούπα και τα βάλουμε να σιγοβράζουν για 15 λεπτά, τοποθετούμε την γαρνιτούρα και ετοιμάζουμε το τραπέζι για το γεύμα. Είναι ένα τέλειο γεύμα μετά από χειμερινά σπορ.
Cuisine ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΑΤΟ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

Συστατικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 2 κουταλιές φυτικό λάδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
  • 2 βλαστάρια σέλινο, κομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη
  • 2 σκόρδα ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζανιού κομμένοι μίσχοι κολιανδρου
  • 2 κουταλάκια αλεσμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι αλεσμένο κολιανδρο
  • 6 φλιτζάνια ζελέ κοτόπουλου
  • 6 μικρή κονσέρβα πάστα ντομάτας
  • 1 πιπεριές κομμένες σε κύβους
  • κόκκοι καλαμποκιού από 3 κώνους αραβοσίτου
  • 3 φρεσκοκομμένες ντομάτες
  • 1 κονσέρβα γλυκά μαύρα φασόλια

ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ

  • 2 αβοκάντο κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • Ξινή κρέμα
  • Τριμμένο κασέρι
  • Ψιλοκομμένα φύλα κολιανδρου
  • Ψημένες τορτιγιες καλαμποκιού, σε κομμάτια
  • Φυτικό λάδι για επάλειψη στις τορτίγιες
  • Λωρίδες λεμονιού

Notes

Οδηγίες
  1. Προθερμάνετε στο MEDIUM – HIGH και μετά μειώστε στο MEDIUM – LOW. Βάλτε τα μπούτια του κοτόπουλου στο γκριλ, ψήστε τα για 15-20 λεπτά γυρίζοντάς τα μία φορά, μέχρι μνα ψηθούν καλά. Βγάλτε την πέτσα και κόψτε τα σε κομμάτια 1 πόντου.
  2. Σε μεγάλο φούρνο, ζεστάνετε το λάδι σε ρύθμιση MEDIUM και προσθέστε τα κρεμμύδια, το κύμινο και όλες τις πιπεριές. Μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν τρυφερά τα λαχανικά. Προσθέστε σκόρδο, βλαστούς κολιανδρου, κύμινο και τριμμένο κολιανδρο και ανακατέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε ζελέ κοτόπουλου και πάστα ντομάτας. Βράστε τα και προσθέστε την πιπεριά, το καλαμπόκι και τις κομμένες ντομάτες μέχρι τα γίνουν τα καλαμπόκια και μετά προσθέστε τα μαύρα φασόλια και το κοτόπουλο. Ζεστάνετέ τα μέχρι να αχνίσουν.
  3. Εν τω μεταξύ αλείψτε τις τορτίγιες με λάδι και βάλτε τις στις ζεστές σχάρες με ρύθμιση LOW. Ψήστε τις μέχρι να γίνουν τραγανές, για 4 λεπτά, γυρνώντας τες συχνά. Αφήστε τις να κρυώσουν πριν τις κόψετε σε κομμάτια.
  4. Ρίξτε την καυτή σούπα σε ζεσταμένα μπολ και γαρνίρετε όπως θέλετε. Στύψτε χυμό λεμονιού στην σούπα για περισσότερη γεύση.