
Η ΤΕΛΕΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΣΤΟ PELLET ΓΚΡΙΛ
Συνταγές|Μοσχάρι
Ingredients
ΥΛΙΚΑ:
- 4 μπριζόλες πάχους 2,5 εκατοστών
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
- 2 κ.σ. βαλσάμικο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- φρέσκο πιπέρι
ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟ
- 1 σακούλα Broil King® Griller’s Select Pellets Σφενδαμος | Βελανιδια | Κεράσι | – 63939
Notes
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Κόβουμε το έξτρα λίπος από τις μπριζόλες. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για την μαρινάδα και τα τοποθετούμε σε μια πλαστική σακούλα που σφραγίζει καλά μαζί με το κρέας. Μαρινάρουμε για μια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Αν επιλέξουμε να τις βάλουμε στο ψυγείο θα πρέπει πριν ψηθούν να έχουν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Οδηγός Ψησίματος Μπριζόλας. Ακολουθήστε το προκαθορισμένο άναμμα και μετά προθερμάνετε το γκριλ εντελώς. Βουρτσίστε ή ψεκάστε τις σχάρες με ελαιόλαδο. Ψήνουμε την τέλεια μπριζόλα εύκολα, γενικά το ψήσιμο διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά. Για να επιτύχουμε τα τέλεια σημάδια του διαμαντιού, τοποθετούμε την μπριζόλα στη θέση ρολογιού 10:00, την γυρίζουμε από την άλλη πλευρά στην ίδια θέση ρολογιού 10:00. Γυρίζουμε ξανά την μπριζόλα στη θέση ρολογιού 14:00 (τα σημάδια ψησίματος ενώνονται με τη σχάρα ψησίματος) και τέλος γυρίζουμε την μπριζόλα από την άλλη πλευρά στην ίδια θέση ρολογιού στις 14:00.
