ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΑΛΑ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗ
Οι καπνιστές πιπεριές είναι διαθέσιμες στα εξειδικευμένα καταστήματα τροφίμων. Είναι συσκευασμένες σε κονσέρβες και διατηρούνται μέσα σε σάλτσα. Απλά αδειάστε το περιεχόμενο στο μίξερ.
Ingredients
Συστατικά
- 1/2 κουταλάκι ποικιλίας πιπεριού
- 1/2 κουταλάκι αλεσμένο γαρυφαλλάκι
- 1/2 κουταλάκι αλεσμένο κολίανδρο
- 1/2 κουταλάκι κανέλα σκόνη
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές σούπας πουρέ καπνιστής πιπεριάς
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας σάλτσα worcestershire
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
- 2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
- 4 σκελίδες ψιλοκομμένου σκόρδου
- 1 κουταλάκι τριμμένη πορτοκαλόφλουδα
- 4 παχιές χοιρινές μπριζόλες
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κολίανδρο
- 2 φλιτζάνια ξύλινα ροκανίδια για κάπνισμα , μουσκεμένα και στραγγισμένα
Notes
Οδηγίες
- Ανακατέψτε τα πρώτα 12 συστατικά σε ένα γυάλινο πιάτο η σε μία χοντρή σφραγιζόμενη σακούλα. Προσθέστε τις χοιρινές μπριζόλες και μαρινάρετε για 30 λεπτά (η 6 ώρες σε ψυγείο).
- Τοποθετήστε τα ροκανίδια στο κουτί καπνίσματος, η τυλίξτε τα σε αλουμινόχαρτο σε τετράγωνο σχήμα και τοποθετήστε το κατ ευθείαν επάνω στις μπρικέτες.
- Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου στο HIGH και βουρτσίστε τις σχάρες με λάδι.
- Βάλτε τις μπριζόλες στο γκριλ, φυλάγοντας την μαρινάτα. Μειώστε την θερμοκρασία στο MEDIUM και κατεβάστε το καπάκι. Ψήστε για 5 λεπτά κάθε πλευρά και μετά απομακρύνετε της από το μπάρμπεκιου και πασπαλίστε τα με το κολίανδρο.
- Εν τω μεταξύ χύστε την μαρινάτα που έχετε φυλάξει σε ένα κατσαρόλι και βάλτε το στον πλευρικό καυστήρα για 2-3 λεπτά.