
ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Αυτό το απόλυτα νόστιμο γλυκό είναι ιδανικό για το κλείσιμο ενός Χριστουγεννιάτικου γεύματος
Ingredients
Συστατικά
- 170 gr πικρή σοκολάτα , κομμένη σε χοντρά κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 4 αυγά
- 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι Grand Marnier™
- 2 φλιτζάνια μαλακό βούτυρο
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 1 φλιτζάνι παχιά κρέμα
- 2 κουταλιές ζάχαρη
Notes
Οδηγίες
- Λειώστε την σοκολάτα μαζί με το νερό μέσα σε κατσαρόλα που θα βάλετε μέσα σε ζεστό νερό.
- Ανακατέψτε τους κρόκους των αυγών σε ένα κατσαρόλι , επάνω από χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει. Μην το βράσετε. Βγάλτε το από την φωτιά, ρίξτε το σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το Grand Marnier.
- Ανακατέψτε το βούτυρο στην σοκολάτα και προσθέστε τους κρόκους των αυγών.
- Χτυπήστε την κρέμα και ρίξτε τα στο μίγμα σοκολάτας.
- Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να πήξουν, προσθέτοντας σταδιακά και τις δυο κουταλιές ζάχαρης.
- Ρίξτε τα στο μίγμα σοκολάτας.
- Βάλτε το έτοιμο μίγμα σε ξεχωριστά ποτήρια, καλύψτε τα με πλαστική μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο για να παγώσουν.
- Μπορείτε να το έχετε έτοιμο και μία ημέρα πριν.