Συνταγές, Δεύτερο Πιάτο

ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η υπέροχη αυτή σαλάτα αξίζει τον χρόνο προετοιμασίας της. Είναι ένα καταπληκτικό καλοκαιρινό πιάτο.
Cuisine ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΑΤΟ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

Συστατικά

  • 600 gr στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα,καθαρισμένο και στεγνό
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι αλεσμένο κίμινο
  • 1/2 κουταλάκι πάπρικα
  • 3 σκόρδα ψιλοκομμένα
  • 2 μεσαία κολοκύθια, σε φέτες κατά μήκος
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες
  • 4 κόκκινες πιπεριές ψημένες χωρίς σπόρους
  • 350 gr πατάτες βραστές , κομμένες στα τέσσερα
  • 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 3 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 σκόρδα ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά πάπρικα
  • 1 κουταλάκι αλεσμένο κίμινο
  • 1/2 κουταλάκι σάλτσα καυτερής πιπεριάς
  • 1/2 φλιτζανιού κομμένο κολιανδρο φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στα δυο
  • 1/2 φλιτζάνι μαύρες ελιές

Notes

Οδηγίες
  1. Συνδυάστε ελαιόλαδο, κίμινο, πάπρικα και σκόρδο και μοιράστε το μίογμα σε δυο σακούλες σφραγιζόμενες, η σε δυο πιάτα. Στην μία σακούλα (η πιάτο) βάλτε το κοτόπουλο και στην άλλη σακούλα (η πιάτο) βάλτε τα κολοκυθάκια και το κόκκινο κρεμμύδι.
  2. Το κοτόπουλο και τα λαχανικά μπορούν να μαριναριστούν για 30 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, η και στο ψυγείο όλη νύχτα.
  3. Προθερμάνατε το γκριλ στο HIGH, αλείψτε τις σχάρες με λάδι και βάλτε το κοτόπουλο στην σχάρα, μειώστε την φλόγα στο MEDIUM και ψήστε για 5 λεπτά κάθε πλευρά. Ψήστε και τα λαχανικά μέχρι να γίνουν τρυφερά και τραγανά.
  4. Κόψτε το κοτόπουλο σε λουρίδες και βάλτε τις σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα ψημένα λαχανικά τις ψητές πιπεριές και τις πατάτες.
  5. Για σάλτσα, συνδυάστε μαγιονέζα , λεμόνι χυμό, σκόρδο, σάλτσα καυτής πιπεριάς, πάπρικα, κίμινο και κολιανδρο σε μεγάλο μπολ. Προσθέστε κοτόπουλο και λαχανικά. Γαρνίρετε με τα ντοματίνια και τις μαύρες ελιές.