ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
Η υπέροχη αυτή σαλάτα αξίζει τον χρόνο προετοιμασίας της. Είναι ένα καταπληκτικό καλοκαιρινό πιάτο.
Ingredients
Συστατικά
- 600 gr στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα,καθαρισμένο και στεγνό
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι αλεσμένο κίμινο
- 1/2 κουταλάκι πάπρικα
- 3 σκόρδα ψιλοκομμένα
- 2 μεσαία κολοκύθια, σε φέτες κατά μήκος
- 2 κόκκινα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες
- 4 κόκκινες πιπεριές ψημένες χωρίς σπόρους
- 350 gr πατάτες βραστές , κομμένες στα τέσσερα
- 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
- 3 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 σκόρδα ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά πάπρικα
- 1 κουταλάκι αλεσμένο κίμινο
- 1/2 κουταλάκι σάλτσα καυτερής πιπεριάς
- 1/2 φλιτζανιού κομμένο κολιανδρο φρέσκο
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στα δυο
- 1/2 φλιτζάνι μαύρες ελιές
Notes
Οδηγίες
- Συνδυάστε ελαιόλαδο, κίμινο, πάπρικα και σκόρδο και μοιράστε το μίογμα σε δυο σακούλες σφραγιζόμενες, η σε δυο πιάτα. Στην μία σακούλα (η πιάτο) βάλτε το κοτόπουλο και στην άλλη σακούλα (η πιάτο) βάλτε τα κολοκυθάκια και το κόκκινο κρεμμύδι.
- Το κοτόπουλο και τα λαχανικά μπορούν να μαριναριστούν για 30 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, η και στο ψυγείο όλη νύχτα.
- Προθερμάνατε το γκριλ στο HIGH, αλείψτε τις σχάρες με λάδι και βάλτε το κοτόπουλο στην σχάρα, μειώστε την φλόγα στο MEDIUM και ψήστε για 5 λεπτά κάθε πλευρά. Ψήστε και τα λαχανικά μέχρι να γίνουν τρυφερά και τραγανά.
- Κόψτε το κοτόπουλο σε λουρίδες και βάλτε τις σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα ψημένα λαχανικά τις ψητές πιπεριές και τις πατάτες.
- Για σάλτσα, συνδυάστε μαγιονέζα , λεμόνι χυμό, σκόρδο, σάλτσα καυτής πιπεριάς, πάπρικα, κίμινο και κολιανδρο σε μεγάλο μπολ. Προσθέστε κοτόπουλο και λαχανικά. Γαρνίρετε με τα ντοματίνια και τις μαύρες ελιές.