Συνταγές, Πουλερικά

ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΙΣΤΙΚΙ

ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΙΣΤΙΚΙ

Cuisine ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ|ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ingredients
  

Συστατικά

  • 1 κουταλιά σούπας καφέ ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας σκόνη κάρυ
  • 2 κουταλιά σούπας φιστικοβούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκοστιμένος χυμός λεμονιού
  • 2 σκόρδα ψιλοκομμένα
  • 1 πρέζα πιπεριές τσίλι τριμένες
  • 6 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο και χωρίς πέτσα κομμένα σε λωρίδες 1,5 πόντο η μία

Επίσης για την σάλτσα:

  • 2/3 φλιτζάνι φιστικοβούτυρο
  • 1 1/2 φλιτζάνια γάλα καρύδας
  • 1/4 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
  • 2 κουταλιά σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλιά σούπας καφέ ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 4 σκόρδα ψιλοκομμένα
  • Μια πρέζα πιπέρι cayenne
  • 1/4 φλιτζάνι ζελέ κοτόπουλου
  • 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • Ένα βλαστάρι κολιανδρου

Notes

Οδηγίες
  1. Αναμίξτε καφέ ζάχαρη, σκόνη κάρυ, φυστικοβούτυρο, σάλτσα σόγιας, χυμό λεμόνι, σκόρδο και τριμμένο τσίλι σε ένα ρηχό πιάτο η σε σφραγιζόμενη πλαστική σακούλα. Μαρινάρετε τις λωρίδες για 2 ώρες η και κατά την διάρκεια της νύχτας.
  2. Ταυτόχρονα μουλιάστε τα ξύλινα σουβλάκια σε νερό για να μην αναφλεγούν κατά το ψήσιμο.
  3. Περάστε τις λωρίδες κοτόπουλου στα σουβλάκια σε μορφή σερπαντίνας.
  4. Για να κάνετε την σάλτσα φιστικιού, αναμίξτε: Φυστικοβούτυρο, γάλα καρύδας, χυμό λεμονιού, σάλτσα σόγιας, καφέ ζάχαρη, τζίντζερ, σκόρδο και πιπέρι cayenne σε κατσαρόλα επάνω σε μέτρια φωτιά (στον πλευρικό καυστήρα) και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει πηχτή, για περίπου 15 λεπτά. Αλέστε σε μίξερ, προσθέστε τον ζελέ κοτόπουλου και την κρέμα και αλέστε ξανά μέχρι να γίνει αραιό το μίγμα. Φυλάξτε το και άστε το να επανέλθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μέχρι να σερβίρετε.
  5. Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου στο HIGH και αλείψτε τις σχάρες με λάδι. Βάλτε τα σουβλάκια στο γκριλ και μειώστε την θερμοκρασία στο MEDIUM. Ψήστε , γυρίζοντάς τα αρκετές φορές και αλείφοντας τα με την μαρινάτα, για 6-8 λεπτά η μέχρι να μην είναι ροζ στο εσωτερικό τους. Πασπαλίστε τα με τα ψιλοκομμένα φύλλα κολιανδρου. Σερβίρετέ τα με την σάλτσα φιστικιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating