CHOCOLATE MOUSSE
Αυτό το επιδόρπιο είναι ένα υπέροχο φινάλε για χριστουγεννιάτικο δείπνο.
Ingredients
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 6 γλυκόπικρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 4 αυγά, χωρισμένα
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι Grand Marnier ™
- 2 φλιτζάνια μαλακό βούτυρο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι βαριά κρέμα
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ταρτάρ
Notes
ΟΔΗΓΙΕΣ
-
- Λιώστε τη σοκολάτα με το νερό στην κορυφή ενός διπλού λέβητα πάνω από ζεστό νερό
- Ανακατέψτε τους κρόκους και τη ζάχαρη μαζί σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά έως ότου το μείγμα πυκνωθεί ελαφρώς. Μην βράζετε.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά, ρίξτε σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης και προσθέστε το Grand Marnier ™
- Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο στη σοκολάτα και προσθέτουμε στους κρόκους των αυγών
- Χτυπήστε την κρέμα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές και διπλώστε στο μείγμα σοκολάτας
- Χτυπάμε τα ασπράδια του αυγού έως ότου σκληραίνουν αλλά δεν στεγνώνουν, προσθέτοντας σταδιακά δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- Διπλώστε το ασπράδι στο μείγμα σοκολάτας
- Ρίξτε ή κουτάλι σε ατομικά ποτήρια επιδόρπιο, καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και ψήστε καλά.