Συνταγές, Γλυκά

CHOCOLATE MOUSSE

CHOCOLATE MOUSSE

Αυτό το επιδόρπιο είναι ένα υπέροχο φινάλε για χριστουγεννιάτικο δείπνο.
30 mins
Cuisine Desserts
Servings 4

Ingredients
  

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 6 γλυκόπικρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 4 αυγά, χωρισμένα
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι Grand Marnier ™
  • 2 φλιτζάνια μαλακό βούτυρο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι βαριά κρέμα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ταρτάρ

Notes

ΟΔΗΓΙΕΣ
    1. Λιώστε τη σοκολάτα με το νερό στην κορυφή ενός διπλού λέβητα πάνω από ζεστό νερό
    2. Ανακατέψτε τους κρόκους και τη ζάχαρη μαζί σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά έως ότου το μείγμα πυκνωθεί ελαφρώς. Μην βράζετε.
    3. Αφαιρέστε από τη φωτιά, ρίξτε σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης και προσθέστε το Grand Marnier ™
    4. Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο στη σοκολάτα και προσθέτουμε στους κρόκους των αυγών
    5. Χτυπήστε την κρέμα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές και διπλώστε στο μείγμα σοκολάτας
    6. Χτυπάμε τα ασπράδια του αυγού έως ότου σκληραίνουν αλλά δεν στεγνώνουν, προσθέτοντας σταδιακά δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη
    7. Διπλώστε το ασπράδι στο μείγμα σοκολάτας
    8. Ρίξτε ή κουτάλι σε ατομικά ποτήρια επιδόρπιο, καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και ψήστε καλά.