GRILLED PEACHES WITH BLACK RASPBERRY SAUCE
Τα σερβίραμε με παγωτό βανίλια και τα ολοκληρώσαμε με φρυγανισμένα αμύγδαλα!
Ingredients
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 6 φρέσκα ροδάκινα
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 φλιτζάνια μαύρα σμέουρα
- 1/3 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- Φρυγανιές αμύγδαλο
- Χυμός από 2 λάιμ
Notes
Οδηγιες
- Για τη μαύρη σάλτσα βατόμουρου, συνδυάστε τα σμέουρα, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε μια μεσαία κατσαρόλα, σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά, ανακατεύετε συνεχώς. Σουρώστε και συνθλίψτε τα φρούτα για να απελευθερώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χυμό. Απορρίψτε τον πολτό και τους σπόρους.
- Βυθίστε τα ροδάκινα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό για 1 λεπτό για να χαλαρώσετε τα δέρματα. Αφαιρέστε από το νερό και ξεφλουδίστε. Κόψτε στα μισά και αφαιρέστε τα λάκκα. Σε ένα μικρό γυάλινο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το χυμό από 2 λάιμ και μέλι. Ρίχνουμε τα ροδάκινα και τα αφήνουμε να μαρινάρονται για 1/2 ώρα. Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το μπάρμπεκιου στο HIGH για 5 λεπτά και βουρτσίζετε πλέγματα γενναιόδωρα με φυτικό λάδι. Μειώστε τη θερμότητα σε MEDIUM. Ψήνουμε τα ροδάκινα για 3 λεπτά, ψήνουμε με εναπομείναν μείγμα ασβέστη και μέλι, γυρίζουμε και ψήνουμε άλλα 3 λεπτά.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά, αφήστε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρετε με μια κουταλιά παγωτού βανίλιας, με 2 κουταλιές της σούπας. σάλτσα βατόμουρου και 1 κουταλάκι του γλυκού. φρυγανιές αμύγδαλο.